Najlepšie telové mlieka: TOP 7 produktov podľa recenzií a testov

najlepšie telové mlieka

Ako vybrať najlepšie telové mlieko? Ak ste už niekoľko rôznych telových mliek vyskúšali a hľadáte ďalšie zaujímavé tipy, pozrite si náš starostlivo zostavený rebríček. Jednotlivé miesta v ňom obsadili telové mlieka od známych značiek, ktoré sprevádzajú pozitívne užívateľské recenzie.

Telové mlieka sa stali obľúbenou súčasťou dennej starostlivosti o pokožku tela. Jednoducho sa nanášajú, rýchlo sa vstrebávajú a ich pravidelné používanie prináša výsledok. Ich úloha je zrejmá – dodať pokožke hydratáciu, zjemniť ju a podporiť jej hebkosť. Niektoré telové mlieka prichádzajú aj s vylepšeniami naviac – sú určené pre citlivú pokožku, pre zrelú pokožku, či dokonca obsahujú spevňujúce zložky a obnovujú prirodzenú pružnosť pokožky. V bohatej ponuke je však čoraz ťažšie nájsť favorita. Ak sa pri výbere kozmetických produktov nechávate inšpirovať odporúčaniami iných, zamerajte pozornosť aj na dostupné testy a recenzie telových mliek, kde nájdete cenné dojmy a skúsenosti z používania.

Najlepšie telové mlieka podľa recenzií a nášho výberu

 ProduktInfoHodnotenie 
#1CeraVe Moisturizers

Jedno z najlepších telových mliek na trhu
✔️ Určené pre suchú až veľmi suchú pokožku
✔️ 3 typy esenciálnych ceramidov a kyselina hyalurónová
✔️ Postupné uvoľňovanie aktívnych látok
✔️ Bez parfumácie, nekomedogénne, hypoalergénne
📌 od 15 €
⭐ 100 % Čítať recenzie
#2Neutrogena Body Care

✔️ Hĺbkovo hydratačný olej v mlieku
✔️ Vhodný na suchú až veľmi suchú pokožku
✔️ Ľahké zloženie, rýchle vstrebávanie, bez mastného filmu
📌 od 8 €
⭐ 100 % Čítať recenzie
#3Bioderma Atoderm Intensive

✔️ Najpredávanejšie telové mlieko, spokojné recenzie
✔️ Na veľmi suchú a citlivú pokožku
✔️ Zastavuje svrbenie pokožky a znižuje potrebu škriabania
✔️ Bohaté zloženie
✔️ Aj pre novorodencov
📌 od 18 €
⭐ 98 % Čítať recenzie
#4Regeneračné telové mlieko Yves Rocher

✔️ Telové mlieko pre veľmi suchú pokožku
✔️ Navracia pocit hydratácie a pohodlia
✔️ S bambuckým maslom pre bohatú štruktúru
📌 od 16 €
⭐ 96 % Čítať recenzie
#5L´Occitane Karité telové mlieko Body Ultra Rich

✔️ Hĺbková hydratácia pokožky
✔️ Obsahuje bambucké maslo
✔️ Dodáva pokožke príjemný pocit
✔️ Ideálne na použitie po sprchovaní alebo kúpaní
📌 od 29 €
⭐ 96 % Čítať recenzie
#6Ziaja Goat's Milk

✔️ Komplex zložiek kozieho mlieka – intenzívne hydratuje a vyživuje
✔️ Vhodné pre suchú a normálnu pokožku
✔️ Priaznivá cena, spokojné recenzie
📌 od 4 €
⭐ 94 % Čítať recenzie
#7Nivea Repair & Care regenerační telové mlieko

✔️ Regeneračné telové mlieko
✔️ Inovatívne zloženie s dexpanthenolom
✔️ Zloženie, ktoré sa rýchlo vstrebáva
✔️ Úľava pre suchú a napätú pokožky
📌 od 7 €
⭐ 94 % Čítať recenzie

Ako vybrať telové mlieko

„Hľadám kvalitné telové mlieko na suchú pokožku… Zišlo by sa mi telové mlieko s rýchlym vstrebávaním… Najradšej mám parfumované telové mlieka…“ Pri starostlivosti o pleť má každý z nás individuálne požiadavky a inak to nebude ani pri výbere vhodného telového mlieka. Telové mlieka sa líšia zložením, konzistenciou aj spôsobom dávkovania a cenou. Čomu venovať pozornosť, ak chcete pre seba nájsť to najlepšie telové mlieko?

Telové mlieko vs. telové krém: Aký je rozdiel?

Na hydratáciu pokožky sú najčastejšou voľbou telové mlieka a telové krémy. Zastúpenie vodnatého činidla a olejnatého činidla je v oboch prípadoch rozdielne, čo má zásadný vplyv aj na ich vlastnosti a rýchlosť vstrebávania.

V telových krémoch je pomer oleja a vody približne 1:1. Telový krém je hutnejší a po nanesení na pokožku sa dlhšie vstrebáva. Predáva sa v tube alebo kelímku a jeho súčasťou bývajú prírodné oleje a maslá. Z výhod bohatšej hydratácie bude pri používaní telového krému čerpať najmä suchšia a viac namáhaná pokožka.

Telové mlieka majú v zložení vyššie zastúpenie vody. Sú menej lepkavé, nezanechávajú pocit mastnoty a po nanesení sa veľmi rýchlo vstrebávajú. Dostupné sú v rôznych zloženiach a pre všetky typy pokožky. Keďže má telové mlieko tekutejšiu konzistenciu, dávkuje sa zvyčajne pomocou praktickej pumpičky, ktorá je súčasťou balenia.

Prečo používať telové mlieko?

  • Telové mlieko je bohaté na hydratačné aktívne látky.
  • Veľmi jednoducho sa nanáša a rýchlo sa vstrebáva.
  • Zanecháva pokožku pružnejšiu a odolnejšiu voči vonkajším negatívnym faktorom.
  • Pomáha zjemňovať drsné a namáhané časti pokožky – napríklad na kolenách, členkoch či lakťoch.
  • Vhodne zvolené telové mlieko prinesie úľavu citlivej a podráždenej pokožke.
  • Pravidelná masáž tela spojená s príjemnou vôňou telového mlieka má relaxačný a uvoľňujúci účinok.

telové mlieko

Telové mlieka – základné druhy

Vo „svete telových mliek“ vládne výnimočná rozmanitosť. Pôsobenie telového mlieka úzko závisí od jeho zloženia a kvality použitých ingrediencií. Od základného telového mlieka sa očakáva najmä zvláčnenie pokožky a hydratácia. Niektoré však dokážu poskytnúť pokožke aj ďalšie benefity. V nasledujúcom zozname nájdete niekoľko druhov najvyhľadávanejších telových mliek. Okrem nich existujú ďalšie, resp. kombinácie základných druhov – napríklad intenzívne hydratačné a regeneračné telové mlieko v jednom.

Hydratačné telové mlieko

Najobľúbenejší druh telového mlieka – pre ženy, pre mužov aj pre deti. Používa sa najmä po kúpeli, pretože horúca voda pokožku vysušuje a zbavuje ju prirodzeného lipidového filmu. Vyhľadávané sú ľahké telové mlieka poskytujúce 24-hodinovú hydratáciu, s obsahom kyseliny hyalurónovej a esenciálnych ceramidov.

Spevňujúce telové mlieko

Okrem hydratácie a zvláčnenia pokožky je zamerané aj na spevnenie a obnovenie prirodzenej pružnosti pokožky. Aby bol efekt výraznejší, odporúča sa masáž v krúživých pohyboch smerom zdola nahor.

Telové mlieko na citlivú a suchú pokožku

Suchá a napnutá pokožka potrebuje starostlivosť, ktorá ju nezaťaží. Tento druh telového mlieka zvyčajne patrí k najšetrnejším. Samozrejmosťou by malo byť hypoalergénne zloženie, testovanie na kožnú znášanlivosť, šetrné pH a špeciálne formuly vyvinuté pre potreby citlivej pokožky. Upokojujúce telové mlieko pomáha zmierniť pocit svrbenia a nepohodlia vo vlastnej koži.

Regeneračné telové mlieko

Tento druh mlieka sa používa napríklad na pokožku, ktorá je poškodená dráždením alebo na istých miestach zhrubnutá a drsná. Poskytuje vyššiu mieru hydratácie, pôsobí zjemňujúco, proti olupovaniu a benefitom naviac môže byť zmiernenie svrbenia.

Parfumované telové mlieko

Aj parfumované telové mlieka patria k vyhľadávaným. Už krátko po nanesení vás obklopí „obláčik“ vône. V ich prípade však môže parfumácia „prebiť“ hydratačný účinok, a to najmä ak ide o syntetické parfumácie, ktoré na citlivej pokožke neraz spôsobujú podráždenie. Dostupné sú aj telové mlieka s prírodnou parfumáciou, napríklad s malým obsahom esenciálnych olejov.

Ako telové mlieko nanášať?

Telové mlieko sa nanáša na očistenú a suchú pokožku jemnými krúživými pohybmi. Je dobrým zvykom nanášať prípravok zdola nahor (od nôh ku krku), aby ste masírovaním podporili pružnosť pokožky. Behom krátkej chvíle sa telové mlieko absorbuje do pokožky a môžete sa obliecť.

Kedy používať telové mlieko?

Ak nájdete telové mlieko, ktoré vám sadne, je radosť ho používať. Najlepší čas na použitie telového mlieka je po kúpeli, peelingu alebo po holení (ak telové mlieko nespôsobuje ďalšie podráždenie). Pri suchej pokožke môžete vyživujúce telové mlieko používať aj viackrát za deň, podľa potreby – buď celotelovo, alebo na miesta, ktoré to najviac potrebujú (napríklad predlaktia, lakte, členky, …)

Vystačíte s jedným telovým mlieko na celý rok? Áno, je to možné a svojho obľúbenca sa celoročne nemusíte vzdávať, najmä ak vašej pokožke viditeľne prospieva. Niektoré telové mlieka sú však na hydratáciu intenzívnejšie, o niečo hutnejšie a vhodné skôr na aplikáciu počas zimných mesiacov. Ďalšie zase dokážu pokožke rýchlo doplniť hydratáciu po letnom kúpaní či slnení na lehátku. Pozor – netreba si používanie „bežného“ telového mlieka cez leto zamieňať so slnečnou ochranou, ktorá nesie označenie ako opaľovacie telové mlieko (obsahuje SPF).

Ceny telových mliek

Koľko zaplatíte za kvalitné telové mlieko a čo sa premieta do ceny tohto kozmetického produktu?

✅ Telové mlieka do 5 eur

Už základné telové mlieka patria k veľmi dobre predávaným. V ich prospech hovorí dobrá dostupnosť – nájdete ich v každej online aj kamennej drogérii, či dokonca v supermarkete. Mnohé bývajú súčasťou ucelených kozmetických sérii a v rovnakej parfumácii sa predáva aj sprchový gél, mydlo či deodorant. Vo všeobecnosti ide o produkty určené pre všetky typy pokožky poskytujúce primeraný hydratačný účinok.

✅ Telové mlieka od 5 do 15 eur

Kategória, v ktorej nájdete aktuálne najpredávanejšie telové mlieka od známych značiek. Dá sa očakávať lepší pomer cena/kvalita aj bližšie zacielenie na konkrétny typ pokožky. Nájdete tú spevňujúce, regeneračné a intenzívne hydratačné telové mlieka, no takisto aj mlieka určené na suchú až atopickú pokožku. Niektoré sú naviac navrhnuté s ohľadom na potreby citlivej detskej pokožky a veľmi dobre znášané.

✅ Telové mlieka od 15 eur

Chcete pokožke dopriať luxusnejšie rozmaznávanie alebo si kúpiť telové mlieko inšpirované obľúbeným parfumom? Telové mlieka v tejto cene už majú bohaté a extra výživné zloženie alebo ide o zástupcov prémiových kozmetických značiek, kde platíte za známe meno.

Najlepšie značky telových mliek

Aké značky majú vo svojej ponuke telové mlieka, o ktoré je záujem?

  • CeraVe – Značka CeraVe v súčasnosti ponúka kompletný rad prípravkov starostlivosti o pleť, ktoré sú vyvinuté pod dohľadom dermatológov. Zvyšujú hydratáciu pokožky a stimulujú ďalšiu syntézu lipidov. Telové mlieko CeraVe sprevádza množstvo spokojných recenzií. Je určené pre suchú až veľmi suchú pokožku.
  • Neutrogena – Účinnú starostlivosť o pokožku poskytujú aj produkty známej značky Neutrogena. Obľúbené je hĺbkovo-hydratačné telové mlieko a intenzívno-regeneračné telové mlieko. Dobrý pomer cena/kvalita.
  • Yves Rocher – Telové mlieka Yves Roches sú obohotené o bambucké maslo, výťažky z marockej ruže alebo upokojujúci levanduľový olej.
  • Bioderma – Dermatologická značka Bioderma sa špecializuje na vývoj, výrobu a predaj lekárenskej kozmetiky. Výborne hodnotené je telové mlieko Bioderma Atoderm, ktoré sa radí medzi najpredávanejšie. Veľmi rýchlo upokojuje podráždenú pokožku.
  • L´Occitane – Táto voňavá kozmetika pochádza z Provensálska. Telové mlieka majú vysoký obsah kvalitných prírodných ingrediencií.
  • La Roche Posay – Francúzska značka dermatokozmetiky La Roche-Posay zaujme napríklad relipidačným telovým mliekom proti vysušovaniu pokožky s názvom La Roche Posay Lipikar Lait. Výborná predajnosť aj spokojné recenzie.
  • Elizabeth Arden – Americká značka Elizabeth Arden si získava aj u našincov čoraz viac pozornosti. Telové mlieka sú hodnotené ako veľmi jemné, rýchlo sa vstrebávajúce a s príjemnou vôňou.
  • Nivea – Nemeckú značku, ktorú poznajú už celé generácie, netreba obzvlášť predstavovať. Bohatý výber telových mliek s hydratačnými účinkami a za priaznivú cenu. Dostupnosť aj v bežných obchodoch.
 ProduktInfoHodnotenie 
#1CeraVe Moisturizers

Jedno z najlepších telových mliek na trhu
✔️ Určené pre suchú až veľmi suchú pokožku
✔️ 3 typy esenciálnych ceramidov a kyselina hyalurónová
✔️ Postupné uvoľňovanie aktívnych látok
✔️ Bez parfumácie, nekomedogénne, hypoalergénne
📌 od 15 €
⭐ 100 % Čítať recenzie
#2Neutrogena Body Care

✔️ Hĺbkovo hydratačný olej v mlieku
✔️ Vhodný na suchú až veľmi suchú pokožku
✔️ Ľahké zloženie, rýchle vstrebávanie, bez mastného filmu
📌 od 8 €
⭐ 100 % Čítať recenzie
#3Bioderma Atoderm Intensive

✔️ Najpredávanejšie telové mlieko, spokojné recenzie
✔️ Na veľmi suchú a citlivú pokožku
✔️ Zastavuje svrbenie pokožky a znižuje potrebu škriabania
✔️ Bohaté zloženie
✔️ Aj pre novorodencov
📌 od 18 €
⭐ 98 % Čítať recenzie
#4Regeneračné telové mlieko Yves Rocher

✔️ Telové mlieko pre veľmi suchú pokožku
✔️ Navracia pocit hydratácie a pohodlia
✔️ S bambuckým maslom pre bohatú štruktúru
📌 od 16 €
⭐ 96 % Čítať recenzie
#5L´Occitane Karité telové mlieko Body Ultra Rich

✔️ Hĺbková hydratácia pokožky
✔️ Obsahuje bambucké maslo
✔️ Dodáva pokožke príjemný pocit
✔️ Ideálne na použitie po sprchovaní alebo kúpaní
📌 od 29 €
⭐ 96 % Čítať recenzie
#6Ziaja Goat's Milk

✔️ Komplex zložiek kozieho mlieka – intenzívne hydratuje a vyživuje
✔️ Vhodné pre suchú a normálnu pokožku
✔️ Priaznivá cena, spokojné recenzie
📌 od 4 €
⭐ 94 % Čítať recenzie
#7Nivea Repair & Care regenerační telové mlieko

✔️ Regeneračné telové mlieko
✔️ Inovatívne zloženie s dexpanthenolom
✔️ Zloženie, ktoré sa rýchlo vstrebáva
✔️ Úľava pre suchú a napätú pokožky
📌 od 7 €
⭐ 94 % Čítať recenzie
Rate this post
0 Zdieľanie

0 Zdieľanie
Share
Tweet
Pin