Najlepšie remosky: TOP 5 produktov podľa recenzií a testov

Najlepšie remosky

Tradičná remoska

Staršia generácia nedá na remosku dopustiť. Tento originál český vynález patril dlhé roky k najobľúbenejším kuchynským spotrebičom. A právom – dokázal piecť, variť, smažiť, grilovať a to všetko za kratší čas aj z väčšou úsporou elektrickej energie, ako by to bolo v prípade rúry. Remoska je len jedna a originál, česká overená značka.

Avšak všetkým ostatným pekáčom s vyhrievaným dnom alebo vrchnákom rovnako tak prischol zľudovený názov – “remoska”. Aké vlastnosti a prevedenie majú súčasné najlepšie remosky? V nasledujúcom rebríčku nájdete 4 kvalitných zástupcov značky Remoska a jeden zaujímavý elektrický pečúci hrniec značky Eta. Pozrieme sa bližšie na rodinné modely, ale i objemovo menšie hrnce, ktoré vynikajú rýchlosťou prípravy a nízkou spotrebou. Oceníte ich najmä, ak žijete bez detí, vo dvojici. Veľkou výhodou remosiek je i to, že môžu s vami cestovať a výborne nahradia elektrickú rúru alebo aj sporák. Preto sú také obľúbené u chatárov, rybárov a u dovolenkujúcich rodín. Väčšina z nich funguje na štandardné sieťové napätie 220 – 240 V, niektoré je však možné napájať aj na 12 alebo 24 V napätie z autobatérie.

Na záver vás čaká praktický sprievodca výberom, ktorý vám uľahčí orientáciu v základných vlastnostiach, materiáloch a funkčnosti tohto obľúbeného kuchynského pomocníka.

Najlepšie remosky / hrnce na pečenie podľa nás a recenzií

 ProduktHodnotenieCena (od) 
#1Remoska R 22 Grand
[usr 5 text="true" tooltip="true"]107 € Čítať recenzie
#2REMOSKA R 22F GRAND
[usr 5 text="true" tooltip="true"]134 € Čítať recenzie
#3Remoska R 21 original
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]86 € Čítať recenzie
#4REMOSKA R21 F ORIGINAL
[usr 4.8 text="true" tooltip="true"]109 € Čítať recenzie
#5ETA 0133 Pečenka
[usr 4.5 text="true" tooltip="true"]89 € Čítať recenzie
Recenzie TOP 5 remosiek

#1 Remoska R 22 Grand (od 107 €)

Jedna z najlepších originál remosiek na trhu


 Recenzia Remoska R 22 Grand  Tí, ktorí používajú remosku v kuchyni už desaťročia, z času na čas potrebujú novší typ a jednoznačne tou najlepšou voľbou, ktorú vám z nášho výberu chceme predstaviť je Remoska R 22 Grand. Patrí k najpredávanejším remoskám na našom trhu, s výbornými recenziami a primeranou cenou úmernou kvalite a objemu.

Táto elektrická pečúca misa/hrniec s objemom 4 litre a priemerom 29 cm má až 5-násobne nižšiu spotrebu energiu ako klasická rúra. Pracuje s príkonom 580 W. Výborne varí, pečie, griluje, smaží, zapeká aj toastuje. Výhrevné teleso je umiestnené vo veku, ktoré je vyrobené z nerezového plechu, bez skla (priezoru). Z vnútornej strany veka i hrnca je kvalitná nepriľnavá teflónová vrstva, vďaka ktorej sa pripravované pokrmy nepripaľujú a stačí použiť minimum tuku.

Páči sa nám, že nemá sklenený priezor. Prečo? Veko tak zabezpečuje extra rovnomernú distribúciu teploty do hrnca a čo isto poteší – veko je navrhnuté tak, že ho môžete na pracovnú dosku položiť aj vyhrievanou stranou nahor a používať ako otvorenú elektrickú plochu na krátke opekanie.

 OTESTOVANÉ 

Osobná skúsenosť. Remoska R22 Grand nahradila v našej kuchyni jej dávnu 30-ročnú predchodkyňu, ktorá aj napriek už nevábnemu vzhľadu, stále piekla na jednotku. Prasklo jej však horné sklo, preto sme sa rozhodli nahradiť ju novšou verziu a zostali sme verní značke.

Tento novší model ponúka výborné možnosti na prípravu jedla, najmä mäsa. Mäso z remosky je vždy krásne mäkké a šťavnaté, bez nutnosti častého podlievania. Do 4-litrového objemu zmestíme obed pre celú rodinu – aj s prílohou. Veľmi jednoducho sa ovláda – stačí zapojiť do siete a pustiť červený spínač. Nehrozí žiadne fŕkanie šťavy či tuku cez bočnú hranu, ventily na veku spoľahlivo prepúšťajú prebytočnú paru. Pečenie je skutočne rovnomerné a nemožno mu nič vyčítať.

Pri pečení v remoske si však pripravte pracovný priestor – nielen na hlavnú misu, ale aj na odkladanie veka. Toto plné veko môžete pohodlne a stabilne odložiť bokom „hore dnom“. Za jedinú nevýhodu považujeme postupne sfarbovanie hornej vrstvy veka. Nie je to vada, samotný výrobca uvádza, že ide o zmenu farby kovu v závislosti od teploty.

Kľúčové technické parametre: Objem – 4 l | Príkon – 580 W | Priemer hrnca – 29 cm | Celková hmotnosť – 4,5 kg | Priezor na veku – nie | Regulácia teploty – nie | Počet dielov – 3 – veko, hrniec, stojan

Čo sa nám páči

  • Výborná kvalita
  • Najpredávanejšia remoska
  • Priaznivý pomer cena/veľkosť – rodinný model
  • Teflónová úprava
  • Bez skla – žiadne riziko rozbitia
  • Nízka spotreba + rýchla príprava jedál
  • Pekný dizajn

Čo sa nám nepáči

  • Niekomu priezor môže chýbať
  • Pozor na poškriabanie teflónu
  • Kratší kábel, ktorý sa už nedá odpojiť od veka ako kedysi
NAŠE HODNOTENIE: [usr 5 size=18 text=“true“ tooltip=“true“]CENA: od 107 €
Prejsť do obchodu

#2 REMOSKA R 22F GRAND (od 134 €)

Kvalitná remoska v obľúbenom prevedení


 Recenzia REMOSKA R 22F GRAND  Ak potrebujete mať kontrolu nad prípravou jedla, potom by sa vám pre častosť otvárania predchádzajúci model s plným vekom nemusel pozdávať. Rovnaké parametre, kvalitu i materiály, no odlišné veko ponúka Remoska R 22F GRAND.

Solídne veľký 4-litrový hrniec pripraví naraz obed pre 4 – 5 člennú rodinu. Výkonné výhrevné teleso vo veku s príkonom 580 W pracuje spoľahlivo, rýchlo a šetrí elektrickú energiu. Horná časť veka má zrkadlovú úpravu, čo ocenia najmä majitelia moderných kuchýň. Remoska totiž vôbec nie je dávno zabudnutý všedný a tmavý “pekáč”. Okrúhla sklenená časť poskytuje kontrolu nad jedlom a tak príprava mäsa, pizze, zeleniny, príloh, múčnikov z piškótového a kysnutého cesta bude veľmi jednoduchá.

Samozrejmosťou je takmer bezúdržbová teflónová úprava vnútornej časti hrnca i veka a kvalitné plasty (stojan + držadlá), ktoré odolávajú vysokým teplotám.

Kľúčové technické parametre: Objem – 4 l | Príkon – 580 W | Priemer hrnca – 29 cm | Celková hmotnosť – 4,5 kg | Priezor na veku – áno | Regulácia teploty – nie | Počet dielov – 3 – veko, hrniec, stojan

Čo sa nám páči

  • Úspora času aj energie – rýchle a chutné varenie
  • Príjemný moderný dizajn
  • Overený český produkt
  • Kvalitné materiály
  • Ideálna pre rodiny
  • Okienko vo veku

Čo sa nám nepáči

  • Kratší kábel, ktorý sa už nedá odpojiť od veka ako kedysi
  • Vyššia cena
NAŠE HODNOTENIE: [usr 5 size=18 text=“true“ tooltip=“true“]CENA: od 134 €
Prejsť do obchodu

#3 Remoska R 21 original (od 86 €)

Výborná voľba do menších kuchýň


 Recenzia Remoska R 21 original  Po prejdení recenzií a diskusií o elektrických pečúcich hrncoch môžeme jednoznačne napísať, že značka Remoska má svoje meno, dlhoročnú tradíciu a je na našom a samozrejme aj susednom českom trhu mimoriadne obľúbená, i napriek tomu, že je o niečo drahšia ako produkty konkurenčných značiek. Investujete však do spotrebiča, ktorý vám môže vydržať desiatky rokov.

Pre menšie, 2 – 3 členné rodiny alebo – ak vlastníte kuchyňu menších rozmerov, do ktorej sa klasická rúra nezmestí, je ako stvorená Remoska R21 Original s objemom hrnca 2 litre. Výhrevné teleso vo veku bez priezora pracuje rovnomerne, rýchlo a úsporne. Jeho príkon je 400 W a spoľahlivo udržuje teplotu prípravy pokrmov od 160 – 180 °C. Nemusíte sa obávať hromadiacej pary. Tá uniká cez ventily vo veku.

Vnútorná časť veka i hrnca sú potiahnuté nepriľnavou teflónovou vrstvou. Plastové držadlá na hrnci i stojan na hrniec bezpečne odolávajú vysokým teplotám. Veľmi decentný nerezový dizajn, kompaktné rozmery, nízka hmotnosť, nízka spotreba energie, jednoduchá prenosnosť a výborná využiteľnosť na rýchle a chutné varenie robia z tejto remosky voľbu číslo 1 medzi spotrebiteľmi.

Kľúčové technické parametre: Objem – 2 l | Príkon – 400 W | Priemer hrnca – 22 cm | Celková hmotnosť – 3 kg | Priezor na veku – nie | Regulácia teploty – nie | Počet dielov – 3 – veko, hrniec, stojan

Čo sa nám páči

  • Nízka spotreba energie
  • Výborná chuť pokrmov
  • Ideálna do menších 2-3 členných rodín – nahradí rúru
  • Nepriľnavý povrch – jednoduché čistenie
  • Veľa spokojných recenzií

Čo sa nám nepáči

  • Menší cenový rozdiel v porovnaní so 4-litrovou verziou
  • Kratší kábel
NAŠE HODNOTENIE: [usr 4.8 size=18 text=“true“ tooltip=“true“]CENA: od 86 €
Prejsť do obchodu

#4 REMOSKA R21 F ORIGINAL (od 109 €)

Rýchle a úsporné varenie


 Recenzia REMOSKA R21 F ORIGINAL  Tentokrát sa detailne zoznámime s modelom REMOSKA R21 F ORIGINAL. Ten má rovnaké parametre ako predchádzajúci model, líši sa v prevedení horného veka.

Hrniec s objemom 2 l a priemerom 22 cm pripraví naraz 2 – 3 porcie jedla. Výhodou je predovšetkým energetická aj časová nenáročnosť. Remoska so stabilným príkonom 400 W pečie, varí, smaží, zapeká a rozmrazuje. Hodí sa do menších kuchýň alebo aj na chatu a svojim lesklým nerezovým dizajnom neurazí ani nadšencov moderných materiálov. O lepšiu kontrolu nad priebehom prípravy jedla sa postará praktický sklenený priezor vo veku.

Hoci sa budete opakovať, ale i v tomto prípade nájdete na vnútorných povrchoch kvalitnú teflónovú úpravu, vďaka ktorej sa jedlo nepripaľuje a remoska sa jednoducho čistí, a tiež aj tepelne odolné plasty na držadlách a stojane.

Kľúčové technické parametre: Objem – 2 l | Príkon – 400 W | Priemer hrnca – 22 cm | Celková hmotnosť – 3 kg | Priezor na veku – áno | Regulácia teploty – nie | Počet dielov – 3 – veko, hrniec, stojan

Čo sa nám páči

  • Kvalitné spracovanie aj materiály
  • Kompaktné rozmery aj nízka spotreba
  • Rýchle varenie
  • Vhodná do menších kuchýň, na chatu
  • Priezor na veku

Čo sa nám nepáči

  • Vyššia cena za menší objem
  • Kratší kábel
NAŠE HODNOTENIE: [usr 4.8 size=18 text=“true“ tooltip=“true“]CENA: od 109 €
Prejsť do obchodu

#5 ETA 0133 Pečenka (od 89 €)

Priaznivý pomer cena/veľkosť


 Recenzia ETA 0133 Pečenka  Posledná v našom výbere bude ETA 0133 s prívlastkom “Pečenka”. Tento elektrický hrniec ponúka predovšetkým zaujímavý pomer cena/veľkosť v spojení s nízkym príkonom a dobrým využitím v kuchyni.

Hrniec je v tomto prípade štvorcového tvaru s objemom až 4,3 l. Výborne sa v ňom varí guláš, omáčky, pečie mäso, prílohy či kysnuté koláče. S príkonom 475 W vyhráva nad spotrebou ktorejkoľvek objemnej kuchynskej rúry. Šetrí váš čas, jednoducho sa udržiava v čistote a ešte ľahšie sa obsluhuje. Môže byť súčasťou nielen vašej kuchyne, zobrať ho môžete aj na chatu, do karavanu alebo na dovolenku.

Pre vašu bezpečnosť je rukoväť tepelne izolovaná a hlavný stojan maximálne stabilný. Po odňatí veka sa jeho vyhrievanie automaticky preruší. Veko musí pri nasadzovaní sadnúť na hrniec cez bezpečnostnú poistku, preto si bude vyžadovať kúsok vašej zručnosti.

Podľa recenzií skúsených spotrebiteľov pečie tento elektrický hrniec o niečo pomalšie ako Remoska (nižší príkon vzhľadom k objemu) a tiež aj odkladanie veka nie je tak detailne vyriešené ako u predchádzajúcich 4 modelov. Každopádne však ide o veľmi zaujímavý tip, ktorý vám uľahčí prácu v kuchyni.

Kľúčové technické parametre: Objem – 4,3 l | Príkon – 475 W | Šírka hrnca – 28 cm | Celková hmotnosť – 2,5 kg | Priezor na veku – áno | Regulácia teploty – nie | Počet dielov – 3 – veko, hrniec, stojan

Čo sa nám páči

  • Bezproblémová príprava pokrmov
  • Jednoduché používanie
  • Automatické vypnutie veka po odpojení od spodnej časti
  • Priaznivý pomer cena/veľkosť
  • Nízka spotreba + 5 rokov záruka na topné teleso

Čo sa nám nepáči

  • Pozor na oškretie povrchu pri čistení
  • Horné veko musí dobre zapadnúť do hrnca, inak nefunguje
  • Pečenie trvá o kúsok dlhšie ako u Remosky
NAŠE HODNOTENIE: [usr 4.5 size=18 text=“true“ tooltip=“true“]CENA: od 89 €
Prejsť do obchodu

Ako vybrať remosku?

Domáce gazdinky sa rozhodnú kúpiť remosku najmä pre úsporu miesta a veľmi jednoduché ovládanie aj údržbu. Tých pozitív má remoska alebo aj elektrický hrniec hneď niekoľko:

  • Nezaberá veľa miesta a svojou funkčnosťou dokáže nahradiť rúru.
  • Šetrí váš čas, rýchlo pripravuje pokrmy a je pritom energeticky úsporná, pretože všetko teplo je využité priamo na prípravu konkrétneho objemu jedla, nie na ohrev celej objemnej rúry. Oproti klasickej rúre je to úspora až 80 % energie.
  • Neslúži iba na pečenie mäsa alebo zemiakov a zeleniny. Dokáže variť omáčky a polievky, rozmrazovať, prihrievať ale tiež i piecť obľúbené múčniky s kysnutého alebo piškótového cesta.
  • Pre svoju nízku hmotnosť a rozumné rozmery nezaberá veľa miesta v batožine. Je obľúbeným pomocníkom chatárov, rybárov, karavanistov či dovolenkárov.
  • Pokrmy z remosky sú chutné, zdravé, plné živín a nevysušené.
  • Ideálna aj pre neskúsených kuchárov.

Keďže už viete, aká prínosná vo vašej kuchyni remoska môže byť, máme pre vás aj pár rád ako správne vybrať remosku, ktoré vám bude spoľahlivo slúžiť dlhé roky a pokryje potreby vašej rodiny.

3 hlavné časti a ich vlastnosti

U každého elektrického hrnca, ktorý sa inšpiroval originál remoskou môžete nájsť stojan, hrniec a veko, ktoré je zdrojom ohrevu. Majú svoje špecifiká, čo sa týka materiálov, prevedenia a údržby a isto oceníte, ak budete mať všetky dôležité informácie pokope.

Veko

Základom remosky je veko. Je v ňom ukryté výhrevné teleso pracujúce s príkonom, ktorý zodpovedá veľkosti nádoby, na ktorú veko pasuje a pokročilosti výhrevnej technológie. Štandardne ide o taký príkon, ktorý daný objem dokáže vyhriať na 160 – 180 °C. Tie najlepšie remosky dokážu 4-litrový objem stabilne vyhrievať už pri príkone pod 600 W. Keďže je to objem mnohonásobne menší ako je v štandardnej rúre, aj príkon je omnoho nižší a spolu s ním aj doba nahrievania a rýchlosť prípravy jedla.

Od dobre skonštruovaného veka možno očakávať:

  • Rovnomernú distribúciu tepla, do všetkých miest rovnako – v tomto prípade vyhrávajú remosky s plným veko bez priezoru
  • Kvalitný vnútorný materiál – najlepšie s nepriľnavou úpravou (smalt, nanokeramika alebo teflón)
  • Ventily na odvod prebytočnej pary
  • Rukoväť dobre padnúcu do ruky a izolovanú od tepla
  • Spínač na dosah prstov, ktorý môžete stlačiť rovnako dobre ľavou aj pravou rukou
  • Možnosť odložiť veko hore dnom do stabilnej polohy
  • Jednoduché nasadenie na hrniec

S priezorom alebo bez?

Oba typy majú svoje výhody, ale aj nevýhody. Kým veko bez priezoru – “okienka” zabezpečuje rovnomerné sálanie tepla, veko s priezorom zase umožňuje sústavnú kontrolu nad priebehom prípravy jedla a remosku nemusíte otvárať. Pri kvalitných remoskách sa nemusíte obávať o jeho životnosť – ide o výnimočne tepluvzdorné bezpečné sklo. Rovnomerná distribúcia je však o niečo slabšia ako pri plnom veku.

Prívodný kábel

Najčastejšiu nevýhodou, ktorú spotrebitelia uvádzajú vo svojich recenziách je na prvý pohľad jednoduchá súčasť remosky – prívodný kábel. Sťažujú sa najmä na to, že je krátky – cca 100 – 150 cm, podľa typu. Výrobca ráta s tým, že remosku budete používať priamo na kuchynskej linke, kde je zásuvka na dosah. Taktiež, ak predtým vlastnili starší typ remosky, chýba im možnosť oddeliť kábel od veka. Kábel odpojili, vložili do hrnca a pri uskladnení získali párcentimetrovú úsporu miesta. Nevýhodou však bolo postupné zanášanie kontaktov a ihlíc mastnými výparmi.

Hrniec

Druhou, nemenej dôležitou časťou remosky, je hrniec. Ten by mal disponovať najmä dobrou odolnosťou, vodivosťou tepla a povrchovou úpravou, v ktorej sa vám nič nepripáli. Najčastejšie sa používa teflón, nanokeramika alebo smalt. Jednoducho sa udržujú v čistote, pozor však na poškriabanie ostrým kuchynským náčiním.

Podľa tvaru hrnca (i veka) môžeme rozlíšiť remosky ohrúhle, štvorcové a obdĺžnikové. Kým ohrúhly typ je na našom trhu už klasikou, v ktorej výborne cirkuluje vzduch a mieša sa hoci aj guláš, štvorcové a obdĺžnikové sa tešia popularite najmä pre možnosť piecť v remoske buchty, veľký chlieb, a rôzne druhy kysnutých alebo piškótových múčnikov, akokeby na plechu v rúre.

Veľkosť hrnca voľte predovšetkým podľa počtu členov rodiny, teda podľa počtu naraz pripravených porcií jedla. Malé hrnce s objemom 2 litre poslúžia v menších, 2 – 3 členných rodinách. Tie s objemom okolo 4 litre sú zase určené pre 4 – 6 členné rodiny. Vyberajte tak, aby ste naplno využili vnútorný priestor remosky. Nemá význam kupovať väčšiu remosku, ak naraz varíte iba dve porcie.

Stojan

Zabezpečuje stabilitu a bezpečnosť celej remosky, izoluje horúci hrniec od pracovnej dosky, ktorá by sa pod vplyvom vysokého tepla mohla poškodiť.

Ovládacie prvky

Na remoske je veľmi príťažlivá aj jednoduchosť jej používanie, preto sú častokrát aj najkvalitnejšie remosky na trhu vybavené iba jedným spínačom, ktorým sa uvádza remoska do chodu.
Pri niektorých modeloch sa dáva do výbavy:
termostat pre reguláciu teploty, časovač pre dĺžku varenia/pečenia, bezpečnostný spínač, ktorý sa automaticky vypne po tom, ako zložíte veko.

Ako správne používať remosku?

  1. Dbajte na stabilnú pozíciu remosky na pracovnej doske/kuchynskom stole.
  2. Remosku nemusíte rozohrievať vopred. Veľmi rýchlo sa nahrieva aj s vloženými potravinami. Zvýšite tým svoju bezpečnosť pri manipulácii s ňou.
  3. Množstvo surovín by ani po dosiahnutí bodu varu nemalo z remosky kypieť.
  4. Pri miešaní nepoužívajte kuchynské náčinie, ktoré by mohlo poškodiť vnútornú nepriľnavú vrstvu.
  5. Ak budete počas varenia veko dočasne odkladať zapnuté, vždy ho odkladajte tak, aby teplá strana smerovala smerom nahor.
  6. Veko nepatrí do drezu, ani do umývačky riadu. Kontaktu s vodou sa vyhýbajte. Veko očistite navlhčenou mäkkou handričkou alebo vhodným čistiacim prípravkom.
Dúfame, že sme vám pomohli, alebo vás aspoň inšpirovali pri výbere nové remosky. Ak áno, budeme radi za vašu spätnú väzbu, skúsenosť, vašu recenziu, porovnanie alebo hodnotenie zakúpeného produktu. Môžete to urobiť v komentároch nižšie na tejto stránke. Možno práve váš názor pomôže ostatným s výberom kvalitné remosky na trhu.
Rate this post
1 Zdieľanie

Pridajte váš názor

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

1 Zdieľanie
Share1
Tweet
Pin